Over ons

Door jarenlange ervaring heeft PowerPort zich ontwikkeld tot dé specialist in scheepsdieselmotoren. Wij verzorgen de inbouw van complete motorinstallaties, verrichten service en onderhoud aan dieselmotoren, generatoren en keerkoppelingen en verkopen nieuwe en gebruikte scheepsdieselmotoren. En heeft u specifieke wensen, dan bespreken wij in overleg met u graag de mogelijkheden. 

Vanaf onze werkplaats in Maassluis bieden we u constante, snelle service en kwaliteit en dat zeven dagen per week, 24 uur per dag. Onze doelstelling hierbij is simpel en doeltreffend: de motor van uw vaartuig(en) zo efficiënt mogelijk onder- houden en waar nodig repareren of (onderdelen) vervangen, zodat uw vaartuig zo snel mogelijk weer inzetbaar is. 

Historie

De historie van De Haas gaat terug naar het jaar 1879.  Het doel is alles voor de klant te kunnen betekenen op het gebied van verkoop, uit- en inbouw, onderhoud en revisie van alle type scheepsdieselmotoren. Wij zijn gevestigd op de werf van De Haas Shipyards, dat al sinds 1879 een begrip is als ‘eerste scheepswerf richting de Rotterdamse haven’. In de ruim 140 jaar is er op deze werf veel veranderd, maar de kernwaarden zijn nog dezelfde als toen: vakmanschap, klantgerichtheid en liefde voor het vak.

Door de combinatie van onze innovatieve, moderne bedrijfsvoering en het jarenlange vakmanschap van scheepswerf De Haas Maassluis heeft PowerPort zich in korte tijd op de kaart weten te zetten als een betrouwbare, solide organisatie en specialist op het gebied van scheepsdieselmotoren.

Missie

PowerPort is een klantgerichte organisatie waarbij kwaliteit, service, kennis en ervaring hoog genoteerd staan. Wij zijn continu bezig met het verbeteren en innoveren van onze organisatie, zodat wij u als klant snel kunnen helpen en bovendien de beste kwaliteit kunnen garanderen.

Certificeringen

Powerport heeft kwaliteit, milieu en veiligheid hoog in het vaandel staan. Daarom werken wij via de normen ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001 en zijn wij ook officieel gecertificeerd.

Wij worden regelmatig geaudit om de kwaliteit te waarborgen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Gezien de aard van onze activiteiten is het niet meer dan logisch dat wij veel waarde hechten aan duurzaamheid. Veel van onze opdrachtgevers stellen hoge eisen op het gebied van milieubelasting en emissies. Bijna een vanzelfsprekendheid in deze tijd.

Duurzaamheid is bij PowerPort dan ook een manier van werken. Uiteraard voldoet onze werkplaats aan alle geldende milieueisen, maar we gaan véél verder. Zo werken we volgens de ISO 14001 norm en het cradle-to-cradle concept, waarbij we zoveel mogelijk recyclebaar materiaal toepassen.

In alle facetten van ons werk houden wij rekening met milieueffecten. Duurzaamheid draait immers zowel om mensen, materiaal, de omgeving als om techniek. In onze werkplaats wordt volop gewerkt met schone techniek, biologisch afbreekbare koelmiddelen en meer milieubesparende oplossingen.

Bij ons gaan milieu en efficiency dan ook hand in hand, waardoor maatschappelijk verantwoord ondernemen niet leidt tot een ongewenst effect op de prijs, maar juist tot effectiviteit.

Wij zijn AMD Dealer van:

Caterpillar

Caterpillar is de grootste fabrikant ter wereld van motoren met middelhoog toerental en bovendien is Caterpillar een van de grootste fabrikanten ter wereld van dieselmotoren met hoog toerental, met nominale waarden leverbaar van 54 tot 13 600 pk (40 tot 10 000 kW). Caterpillar motoren zijn van hoge kwaliteit en zijn betrouwbaar.

MAN

MAN Energy Solutions is ‘s werelds toonaangevende ontwerper en fabrikant van motoren voor lage en middelhoge toerentallen – motoren van MAN Energy Solutions dekken naar schatting 50% van het vermogen dat nodig is voor de hele wereldhandel.
Wij ontwikkelen tweetakt- en viertaktmotoren, hulpmotoren, turboladers en aandrijvingspakketten die zowel binnen de MAN-groep als bij onze licentiehouders worden geproduceerd.

John Deere

John Deere heeft een uitstekende reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en duurzaamheid. Daarbij kan een John Deere gebruiker rekenen op een wereldwijde ondersteuning door middel van een zeer uitgebreid service netwerk

Kohler

Kohler Power Systems levert diesel marine generator sets welke worden toegepast in de pleziervaart en de commerciële markt. De sets kunnen worden ingezet voor hoogwaardige toepassingen. Kohler Power Systems biedt een complete oplossing voor het parallel draaien van de generator sets aan boord van uw vaartuig.

Nanni

Een Europese fabrikant ten dienst van de internationale markt. Pionier op de wereldwijde markt voor motoren. Nanni produceert zowel generatoren, van 3,5 kW tot 421 kW, en scheepsmotoren, 10-370 pk. Bovendien Nanni is een van de top drie merken voor marine inboard dieselmotoren in de wereld. 

Onderdelen nodig voor uw scheepsdieselmotor?

Welke service bieden we?

Alle faciliteiten en mogelijkheden voor uw vaartuig (tot een scheepslengte van 50 meter) aanwezig op één locatie. Wij leveren hier alle producten en diensten vanuit onze moderne en professionele scheepswerf in Maassluis. Wij bundelen de kracht van productkennis, kwaliteit en ervaring onder één dak, gecombineerd met de beste kwaliteit motoren, 24 uur beschikbaarheid voor eventuele storingen en een hoog serviceniveau. Hierdoor besparen wij u als klant tijd én geld.

Wat zijn onze diensten?

Bij PowerPort kunt u terecht voor verschillende diensten. Wij kunnen u helpen met onderhoud van uw motoren. Het onderhoud van uw (kwaliteits)motoren belangrijk is namelijk erg belangrijk voor de prestatie en levensduur Daarnaast bieden we motorkeuringen waaronder olieanalyse, endoscopie en het uitlezen van motoren. Ook kunnen we u helpen met het repareren, de revisie en het uit- en inbouwen van uw motor!