Onze diensten

Onderhoud

Powerport is AMD Dealer van de merken: CAT, MAN, John Deere, Kohler en Nanni. Het onderhoud van uw (kwaliteits)motoren is belangrijk voor de prestatie en levensduur. Vandaar dat onze monteurs alle benodigde kennis en onderhoudsvoorschriften up to date hebben. De monteurs zijn ook buiten kantooruren te bereiken, om storingen te verhelpen. Zij weten als geen ander aan welke eisen uw motoren horen te voldoen en werken efficiënt en effectief.

Tevens kunt u ook een onderhoudscontract met ons afsluiten. In overleg met u wordt bepaald hoe wij de motoren gaan onderhouden. Regelmatig stuurt u ons uw draaiuren. Wij nemen contact met u op voor een afspraak voor het uitvoeren van het onderhoud.

Wij bieden ook onderhoudscontracten aan, waarbij het onderhoud buiten de reguliere werktijden wordt uitgevoerd. Wilt u een onderhoudscontract, neem dan vandaag nog contact met ons op.

Motorkeuring

Olieanalyse
Aan de hand van een olieanalyse kan worden gekeken of er in de olie slijtagedelen aanwezig zijn.

De olie wordt afgetapt en opgestuurd naar het laboratorium. Hier wordt de olie uitgebreid getest op verschillende waardes: Koper, ijzer, lood, Aluminium, tinner etc.. Daarnaast wordt ook de conditie van de olie in kaart gebracht.

Uiteindelijk krijgt u een rapportage van het onderzoek met indien nodig het daarbij behorend advies.

Endoscopie
PowerPort beschikt over de modernste endoscopen, waarmee wij de motor inwendig kunnen bekijken. Met een endoscopie wordt de motor inwendig gecontroleerd zonder dat deze geheel uit elkaar moet. Tijdens de endoscopie worden er foto’s genomen. De foto’s worden verwerkt in een rapportage.

Een endoscopie is een snelle en goedkope manier om de staat van uw motor vast te stellen.

Uitlezen motoren
PowerPort beschikt over professionele apparatuur om uw motoren uit te lezen. Uw motor wordt uitgelezen door een deskundige monteur. Wanneer de motoren zijn uitgelezen krijgt u een uitgebreid rapport toegestuurd.

Reparatie

Repareren van scheepsdieselmotoren, generatorsets en keerkoppelingen is onze passie. Het maakt ons niet uit waar of wanneer, indien mogelijk op locatie of in onze eigen werkplaats. De monteurs van PowerPort zijn flexibel en gemotiveerd en voeren alle mogelijke werkzaamheden uit aan uw motor.

Revisie

Wij beschikken over alle faciliteiten voor het deskundig reviseren van uw motor. Na de revisie is uw motor volgens fabriek specificaties gereviseerd . Dit is een uitstekend alternatief wanneer u geen nieuwe motor wilt aanschaffen. Wij kunnen altijd vrijblijvend een offerte voor u maken. 

Uit- en inbouwen

PowerPort beschikt over een ruime ervaring op het gebied van efficiënt en effectief uit- en/of inbouwen van motoren, keerkoppelingen en generator sets.

Wij beschikken over moderne faciliteiten  zoals:

 • Werkplaats met alle moderne faciliteiten
 • Proefstand
 • Waterpomp testbank
 • Injector testbank
 • Keerkoppeling testbank
 • Endoscoop
 • Spuitwand
 • Speciale meetapparatuur
 • Straalcabine
 • Stoomwasmachine
 • Kranen
 • 100 Ton Travelift
 • Langshellingen voor schepen tot 50 meter lengte en 750 ton
 • Moderne loodsen voor het repareren van uw motoren, maar ook het bewerken van diverse metaalproducten

Loadbank

Door middel van onze loadbank kunnen wij voor u een belasting weerstand test uitvoeren. Hiermee testen wij voor u de belasting van een elektrische installatie of een apparaat na en controleren wij de werking van de installatie. Aan deze hand van de informatie geven wij advies op gebied van preventief onderhoud of reparaties.

Welke service bieden we?

Alle faciliteiten en mogelijkheden voor uw vaartuig (tot een scheepslengte van 50 meter) aanwezig op één locatie. Wij leveren hier alle producten en diensten vanuit onze moderne en professionele scheepswerf in Maassluis. Wij bundelen de kracht van productkennis, kwaliteit en ervaring onder één dak, gecombineerd met de beste kwaliteit motoren, 24 uur beschikbaarheid voor eventuele storingen en een hoog serviceniveau. Hierdoor besparen wij u als klant tijd én geld.

Wie is PowerPort?

Door jarenlange ervaring heeft PowerPort zich ontwikkeld tot dé specialist in scheepsdieselmotoren. Wij verzorgen de inbouw van complete motorinstallaties, verrichten service en onderhoud aan dieselmotoren, generatoren en keerkoppelingen en verkopen nieuwe en gebruikte scheepsdieselmotoren.

Wij zijn AMD Dealer van: